Håndbind

Det er meget individuelt om man bruger håndbind, også kaldet boksebandage, under sine boksehandsker eller ej. Der findes ingen regler om brugen af håndbind til boksning træning, og derfor er valget i bund og grund op til en selv, men til kampe er det obligatorisk, og derfor bruger mange træningen til at vænne sig til brugen af disse. Med håndbind syntes mange bokser også at støtten og fikseringen omkring håndleddet er bedre, og at de derved bedre kan beskytter mod eventuelle forstuvninger og brud, under boksetræning såvel som kamp.

Påføring af håndbind

Det er yderst vigtig at man påfører ens håndbind korrekt. Der er ikke én rigtig teknik, det er bare vigtigt at et håndbind sidder godt og ikke er til gene. Dog vil det være en god idé at følge andres teknik, hvis man er helt ny med et håndbind, for ikke at påføre sig selv unødvendige skader. Hvis der er de mindste folder eller knuder efter ens håndbind er påført, sær omkring knoerne, kan man få meget ondt, også kun efter få slag. Hvis du træner i bokseklub eller lignende, spørg da eventuelt kammerater eller træner om råd. Hvis det derimod er til hjemmebrug, brug da en af de mange videoer på Youtube, der viser præcis hvordan dette kan gøres. I denne video vises og forklares det, hvordan håndbind påføres, så det sidder behageligt, på engelsk.

Typer af håndbind

Der findes et væld af håndbind til boksning. Udover mærker og farver er der også stor forskel på tykkelse, bredde og om de er med eller uden elastik. Der er ikke et bestemt mærke eller en type indenfor håndbind, der er den korrekte – det afhænger nemlig af ens egne præferencer. Derfor er det heller ikke til at guide om præcis hvilken der passer dig bedst, da det netop er meget individuelt. Der er ikke andet at gøre, end at forsøge sig frem, indtil man finder den helt rigtige model. Dog skal det tilføjes at mange syntes at håndbind uden elastik kræver en hel del mere tilvænning end dem med. Så hvis du er helt ny indenfor denne verden, er håndbind med elastik måske et godt sted at starte. Med tiden vælger mange boksere dog at skifte, da de u-elastiske håndbind giver en fastere støtte, fordi stoffet ikke giver sig, på helt samme måde. Heldigvis er håndbind ikke det dyreste indenfor bokse-træningsudstyr. De kan fås til virkelig fornuftige priser.

De fleste håndbind til boksning lukkes med velcro. Dette giver en ekstra støtte til håndledet, og sørger for at et håndbind ikke går op og bliver en irritationsfaktor. Standard håndbind har ikke ekstra fylde eller pudelignende struktur ved knoerne. Det er dog muligt at få modeller af håndbind enten med et lag gel eller skum ved knoerne, for at give ekstra beskyttelse. Her er der igen tale om en smagssag, og derfor op til en selv, hvorvidt man ønsker den ekstra polstring. For nogle er det måske betryggende med den ekstra beskyttelse, mens det for andre kun er i vejen.

Længde

Udover det for mange kan være utrolig vanskeligt at påføre et håndbind korrekt, kan det også være meget vanskeligt at vide hvilken længde man skal erhverve sig. Til bokse træning er der som før omtalt ingen regler for hvilken type håndbind der skal benyttes. Men derimod er der klare regler udstedt at Den Dansk Bokse Union til brug af håndbind i boksekampe. Her gælder følgende regler. Et håndbind skal være præcis 5,7 cm bredt og mellem 2,5 og 4,5 meter langt. Dette giver selvfølgelig et råderum i forhold til længde, og derfor guider mange til at mindre hænder kan benytte 2,5 meter, og større hænder kan benytter 4,5 meter. Det står dig dog frit for at vælge hvilken længde du foretrækker, af de to eller eventuelt imellem.