Sådan påvirker farver din træning

Det er ingen hemmelighed, at farver påvirker os. Du har sikkert prøvet at skulle til jobsamtale, eksamen o.lign. ”Skal jeg tage den røde skjorte på, eller vil jeg fremstå for vild. Pink er helt udelukket. Ej det bliver blå, så ser jeg mest seriøs ud.” Vi har også alle hørt, at der skal mange farver på tallerkenen for at tilfredsstille øjet og for spise sundt og varieret.

Men har du nogensinde tænkt over, hvordan farver kan påvirke din boksetræning? Nogle farver inspirerer og giver dig energi, andre gør det modsatte. Men hvilke skal du vælge for at få mest ud af træningen? Og hvorfor skal du ikke bruge beige hvis du vil ned i vægt?

Det er ikke tilfældigt, at Danmarks største træningskæde, Fitness World, har lilla og grøn som sine farver. Dette er helt bevidste valg, da lilla er den nye trendy trænings farve og udstråler kreativitet og kvindelighed, mens grøn symboliserer håb, tryghed og tilfredshed. Og det er jo gode følelser at have, mens du træner. Herunder har vi samlet en række farver og set på, hvordan de kan påvirke din boksetræning.

Sort og grå

Det har længe været almindeligt med træningsudstyr og træningstøj i neutrale farver. Men faktum er, at sort og grå tapper dig for energi, og så er det svært at yde. Bare kig på Kari Traa, som næsten kun har tøj i friske farver. Hvorfor træne med triste farver på træningsudstyret, når træningen skal gøre dig glad?

Gul

I Asien symboliserer det solens farve og betyder sundhed og kraft. Det er en munter og energisk farve, som ofte bruges til børn (se bare Bamse og Kylling) Men pas på – gul har nemlig den lunefulde egenskab, at den kan tømme dig for energi og bør derfor ikke bruges til for eksempel lange joggeture. Men gul er en fin farve, når du skal arbejde fokuseret og lave teknisk træning. Gul skærper nemlig sanserne, og du koncentrerer dig bedre.

Rød

Rød har mange betydninger. Det er blodets farve og symboliserer energi og det fysiske liv. Rød er derudover ildens farve og siger til andre, at du ikke lader dig stoppe af noget. Og så er rød kærlighedens farve og opfordrer til begejstring og stærke følelser. Rød giver derfor energi og gør, at du orker mere. Når du træner yder du som resultat lidt ekstra.

Blå

Blå er anset som royal og udstråler styrke og autoritet. Læg bare mærke til hvor mange banker, der bruger farven blå. Men blå er også kendt for at sænke appetitten, så hvis du skal i sommerens badetøj, kan blåt træningsudstyr være en god ide. Årsagen til at det er sådan kan have noget med at gøre, at vi slet og ret ikke er vant til blå mad. Bare tænk på Bridget Jones lækre string-soup.

Rosa/Pink

Rosa er måske den mest feminine af farverne. Den er også synlig, så hvis du kan lide opmærksomhed og har stor selvtillid, er rosa træningsudstyr det bedste du kan bruge. Træningsudstyr med flotte og feminine farver giver ekstra træningsglæde for os piger.

Lilla

Lilla er en ny farve på træningsfronten, og derfor vældig hot lige nu. Men det er ingen grund til at tro, at dette ikke kan blive en varig trend. Lilla er en farve som er rolig og spirituel og forbinder krop og sjæl. Farven symboliserer fantasi og magi og et behov for at flygte fra det praktiske liv. Den egner sig derfor godt til yoga og stretching. Men som mange af jer sikkert har oplevet kan både dans, løb, styrketræning o.lign være meditativt. Træning er et perfekt smuthul fra hverdagens trummerum og lilla egner sig derfor godt til megen forskellig træning. Lilla er kreativitetens farve og rummer både energien og styrken fra farven rød, med spiritualiteten og integriteten fra farven blå.

Beige

Beige er en neutral farve, som gør, at det er vanskelig at se dig og er derfor førstevalget for dem, som ikke vil skille sig ud. Men beige har også den ulempe, at den kan gøre dig mere sulten og dermed bidrager til, at du øger vægten. Beige leder nemlig også tankerne hen på alt den kedelige mad, som vi ikke skal have i for store mængder; hvidt brød, chips, smør, pasta osv. Det kan derfor være en idé at vælge en anden farve, hvis du vil slanke dig.

Hvad med træningsudstyret?

Farverne gælder ikke bare tøjet: Omgiver du dig med kettlebells, håndvægte, medicinbolde, stepbænke, sjippetove, boksepuder og andet bokseudstyr bliver du gladere, og træningen bliver sjovere og mere lystbetonet. Det gør at du også træner oftere, og resultaterne kommer hurtigere. God træning!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *